20060818

Πλάκα μου κάνεις?

Η Παραλία Κατερίνης επιβεβαιώνει την άποψη που έχω για τη μάζα των Ελλήνων κ ξένων τουριστών που κατακλύουν κάθε καλοκαίρι το παρηκμασμένο αυτό κομμάτι της Πιερίας που πασχίζει να ανανεωθεί, να εξιλεωθεί από το μίζερο κ εσωστρεφές παρελθόν του... Ίσως φέτος, μετά από αρκετά χρόνια, η Πιερία να έζησε κάτι από τις περασμένες δόξες της με τις ορδές τουριστών από χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης... Ορδή που μειώθηκε μετά τη δεκαετία του '90 με τους πολέμους και την σταθή πολιτική κατάσταση σε αυτές τις περιοχές της Ευρώπης... Ορδή που με ανυπομονησία περίμεναν οι ντόπιοι ξενοδόχοι και λοιποί... Ορδή που ωστόσο μετά την πρώτη ματιάδεν μπορώ παρά να προβληματιστώ αν κ κατά πόσο ανταποκρίνεται στο επίπεδο του τουρισμού που θέλουμε να προσελκύσουμε... Ορδή ή μάζα χυδαίων?.. Time will tell..
Από την άλλη η Πλάκα Λιτοχώρου με τα μπαράκια της κυριολεκτικά πλάι στο κύμα σε μεθάει... Έλειπε η αγριάδα κ ο τσαμπουκάς (sic)... όμορφα κορίτσια έπαιζαν ρακέτες... οι οικογενειάρχες πρόσεχαν τη συμπεριφορά των τέκνων τους... η μπύρα, μαγικά, παρέμενε κρύα... η θάλασσα ήταν καθαρή κ το βάθος της βάθαινε ομαλά... είδα παλιούς γνώριμους κ φίλους... υπήρχε μια διάχυτη αίσθηση προστασίας ό,τι όμορφου κ ευγενικού... ντρεπόμουνα όταν τίναζα το τσιγάρο στην άμμο (καλά,.. καλά,.. ξέρω το παράκανα!)

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kalispera!
vrika tyxaia to blog sou.
wraia ta grafeis...
mipws eisai ktiniatros?
giati vlepw+diavazw arketa sxetika me skylia kai gates...
to skyloroloi einai katapliktiko!
geia sou!

Costas T. είπε...

Nai GL ktiniatros eimai...

Ανώνυμος είπε...

hey snoop doggy dog!
what's up?
edw Scarlett
ola kala?
kairo exoume na se doume
egw mallon tha anevw gia to Reworks
oloi pleon koinovio stou Dui...
afou i Moreas mas teliwse...
ti krima...
kai perasame toso omorfa..
tosa prwina ekei
agnanteyame ton Thermaiko kolpo
...

Costas T. είπε...

Dystyxvs Scarlett, osa k an perasame mazi, poy 8a moy meinoyn va8ia xaragmena sth mnhmh, de sygkrinontai me ta me8ysia k ta party mexri e3antlhsews sto duospito sthn triandria... k nai o 8ermaikos kolpos k h 8es/ki e3akoloy8oyn na prokaloyn ena sfi3imo sthn kardia opoioy ta parakoloy8ei apo ton trito orofo enos grafikoy spitioy sthn anw polh!

A Driver Under Influence είπε...

λογαριαζετε χωρις τον ξενοδοχο.
εκεινο το βραδυ θα'μαι με την ελιζα.
το μπουλο.

Costas T. είπε...

"Ελίζα"??? Χμ... Το τηλέφωνο του Νίκ. Β. το έχει κανείς? Γαμώτο!.. Δίνει εξετάσεις τώρα... GL, τι λες? Ο Γιώργης μας πετάει έξω...